Saturday, 31 December 2011

kepadaNya kita kembali

salam .. sedih dan sayu mendengar laungan azan .. BAGAIMANA KEHIDUPANNYA DI ALAM SANE? ...Ya Allha patut ke ake fkir kan tu sume ... 30.12.2011 ... mse nie mybe org laen tengah bergembira nak smbut tahun baru .. tapi bagi aku .. bagi abg aku dan bg sahabat aku yang laen .. kami kehilangan seorang sahabat yang amat pemurah .. yang amat baek .. btl kate org .. hilangnye tiada ganti ...
  Allh maha Adil .. Die hadir kan seorang shabat seorang abg yang baek hati , yang pemurah bagi aku ... tapi kini Die ambik arwah dalm sekelip mate .. hmmm ... Ya Allah .. sngguh Besar Kuase Mu ... kini aku di uji ...
walu hdrnye smentare dlm hidup aku .. tapi SEMENTARA itu ckup mmbuat aku knl erti shbat, erti peljaran .. hmmm .. masih terdengar kat telnge .. " ye beljar la molek , peljaran tu penntg , org xpndang kite kalu kte xde peljran, ble dh dapt rzeki masuk U , kite kene beljr btl2 , jgn sia2 kan peluang nie "
   Ya Allah .. hnya padaMu aku berdoa .. kau tempat kan shabat aku dlm golongan org2 beriman .. sesungghnye die adalh sahabat yg terbaek bg aku ...
beratnye hati aku nk pulang ke UMP .. dlu sellu nampak die .. tgur die .. dan ble jmpe ye msti tnye nk ikut baik x ? ... aku xleh byg mcm amne aku kat sne bile die xde .. aku takut .. takut bygan die permaen2 kat depan aku ..
   Berita kehilngan die kau terima dalm sekelip mate ... die prgi buat slmenye .. walau aku mengs meraung .. die ttp pergi .. dan die xmgkin akan kembali .. kembali di UMP ... :'(
ape yang aku mmpu bt hnye berdoa ..



dielah sahabat ..dielah abg .. dia lah idola aku .. sejak aku kenal die mahu aku thu ape mkne "jangan menilai seseorang dari luarannya "
org jnji org akan beljr bersungguh .. ye awak .. peljaran tu penting ...

terima ksih ats segala nsihat dan pertolongan .. Ya Allh .. Kau lindungi sahabat aku .. Kau tempat kan die dikalngan orng yang beriman .. hnye pdaMu aku memohan .. aku merayu .. dan hnya padaMu aku memohon kekuatan... Al-Fatihah Allahyarham Mohd Hafizan ...:'(

Monday, 26 December 2011

saat manis tercipta

salam ... semalam merupakan hari yang paling indah dalam hidaup aku .. saat keluarga aku berkumpul .. syok sangat .. sume ad .. kakak, abg ... sbnarnye semalam merupakan majlis smbut menantu di rumah aku .. so .. kami adk brdik pon blk la berkumpul kt rumah ibunda tercinta ... dh lame aku impikan saat manis nie .. sekarang sume dh jadi milik aku .. thnks Allah .. Kau mkbulkan doa kami sekeluarga .. aku thu bukan aku sorang yg impikan kebahagian nie .. abg2 , kakak2 malah mak aku .. sume doa dan memohon kepada Allah agar satu kan kami semula ... Allah telah mkbulkan doa kami .. dan kami berharap agar Allah kekalkan kebahagian kami ...

       gembira memang tak boleh nak gambarkan .. bila sume ad disisi ak .. tapi hari nie .. sume dah pulang ke rumah masing2 ... walaupon kegembiraan tu tak lama .. tak pe ... aslkan kami puas bersama ...




nie la abg aku .. dan nie la menntu mak aku yg kene smbut semalam .. hihihih



hehe .. semalam seronk gak dapat jupe kwn2 ... thnks kwn2 sdi dtg .. event ad yang kene tipu .. hehehhe ...
sory nisa .. nnti nisa n kawan2 dtg btl2 pd mjls baa .. hihi











Tuesday, 20 December 2011

~tolong fahami aku~

salam ... tengah kusyuk2 duk buat assigment dengan kawan2 dekat BPA tetibe je teringat kat someone.. aku pon text r die .. sje nk release an tension .. hmmm .. tapi ... makin tension ad la .. knp die xleh faham aku ? ...sedih sgt2 die buat mcm nie ...
   dah la minggu nie banyak assigment yang nk kne hantar .. mklumlah dh nk final .. die plak buat hal ... tension aku nk fkir nie sume .. :(
    sabar..sabar..sabar ... tu je aku kne buat untuk pertahankan "this thing" ........ xpela ... mybe sakit sekrg .. tapi aku pasti akan datang akan hapey .. hope sgt2 ...
    Di minggu akhir kuliah nie .. terse tak sabar plak nk blik kg ... nk luah sume yg berserabut kat diri dan fikiran nie .. hnye kat kg je aku dapt luah sume mslah aku ... rindu kat kg !!!!!!!!! tapi bile macam nie nk balik pon tak bersemangat ... sedih kot !!
    awak .. awak ..awak ... knp msti sye rase nie ?? keliru ...
 
huhuhu .. terase macam panda nie je .. sedihnye bile kesunyian ... :(

Sunday, 18 December 2011

gee gee gee

hai .. hai .. hai .. hihi ... korg msti suke dan tertnye2 kan ape kne dgn title post aku kat ats nie .. kalu korg nk thu 'gee gee gee' tu nme kwn aku ... excly nme die jie je ... hihi ... mlm nie terse nk post psl die la .. bia die mlu skit .. hihi .. jaat kan aku .. tapi xpe die xkan mrh punye .. kalu die mrh aku xnk ambik die lgi .. hihi ..
   Sebnarnye aku baru ke hntr die kt kolej die td .. huhu .. sedih plak nk tgl die td .. lme sgt xjpe die .. kali nie dpt jpe pon skjp je .. hnye semlam je dpt tdo dgn die ... sdh kan .. tp aku xleh buat sdh2 dpn die .. nnti xpsal2 ngs plok anak org .. aku dgn die mmg baek sgt2 .. kami kwn dr form3 lgi .. kalu di ingt kan balik aku pon xthu knp kami jd kwn .. hihi ... kalu ikut kan dlu kami xprnh tgur pon .. nme je stu sek .. aku pon xtgur die .. sbb kalu tgk die nie mmg sombg lah .. ( ejie syg, jgn mrh ye ) hihi ... tpi ble dh knl .. uhh .. mmg best gler dpt kwn dgn die .. mybe Allah dh tkdir kan kami akan jd kwn baek .. mcm sekrg .. kami sbnrnye bkn stu kls pon mse sek dlu .. dan aku dgn die xpernah pon stu kls .. tapi aku xthu knpe aku lbh rpt dgn die dr kwn2 sekls aku .. ble aku dgn die mmg hpey la .. bnyk mslh aku kgsi pde die .. aku thu die mmg kwn yg baek ..
   skrg kami dh ddk jauh .. aku bljr kat kuantan die plak bljr kat selangor .. kami mmg ssh nk jpe skrg .. ble aku cti die plak sbuk dgn kuliah die .. sme la ble time die cti ... hehehe .. aku plak yg sbuk .. hihi..
tpi walau kami berjauh .. aku xpernh lpe die .. sbb bg aku die la shbt plg baek ... wlau bribu shbt bru dtg xkan sme dgn die .. aku pon xthu knpe ... ? .. aku mmg sng ble brsme nye .. ccee waahh .. msti die prsan kan klu bce post nie .. koya3 .. hahahah ..
   Dulu mse aku thu die nk smbg bljr kat selngor .. aku sdh sgt .. aku rsau sbnrnye .. aku tkut sgt die xblh jge dri die .. (sory ejie, coz baa xprcye kt eijie dlu ) .. aku klu blh xnk die brkwn dgn org aku xpercye .. tpi aku xleh bt pe2 .. ape yg aku mmpu buat hnye doa yg terbaek untuk seorng shbat yg terbaek ... tapi skrg aku ykin die mmpu jge dri ..
smpat lgi posg sblm hntr die td :)

wan noor najiehah .. thnks sdi jd kwn baa .. thnks jgk sbb slalu ad kt baa time sng dan sush .. baa hargainye .. jge dri btl2 ..bljr rjin2 ... baa syg pershbtan kite ... luv u eijie :p

time mkn kt giant ..
mke sdh nk kne hntr kolej ...

aku pon sdh jgk nk hntr die blik .. lmbt lg la dpt jpe.. lgi sdh ble thu esok giliran aku plak kne htr blk UMP .. huhu...


aku amat merinduimu

kata demi kata yg ku tulis.. 
deras air mata ku jatuh di atas screen ini 


tak sanggup ku tahan rasa kehilangan 
sesosok insan yg sangat aku sayang.. 
seminggu sudah tiada kabar. 
enta dimana sayang gerangan.. 


sesak nafasku menahan rindu.. 
kemana lagi ku mencari mu. 
tiada daya dan kuasa ku.. 
selain menunggu dan terus menunggu 


kpd Tuhan aku panjatkan kiranya sayang dlm lindungan 
sang pencipta yg maha pengasih dan penyayang.. 


aku teman hanya mampu berdo'a.untuk mu yg jauh disana 
**( i luv u )** I miss u sooooo much





Wednesday, 14 December 2011

kawan hanya sementara

salam .. hari ak nk cte pasl sorg kwan ak .. mle2 aku hpey sgt sbb dpt kwn dgn die .. mule2 segan jgk la sbb aku tgk die tu pemlu je orgnye .. mcm xsesuai je kwn dgn aku yg bnyk mlut nie :p
hihi.. tpi lme2 .. bru ak thu die mcm mne .. nkal jgk erk .. kdg2 mcm tertukar plak .. ak yg jd pmlu die plk yg bnyk ckp ... dlu kami selalu lepak sme2 .. stdy same2 .. kalu time stdy dgn die ad je die bt lawak smpai ak tersenyum ... die nie nakal jgk la ..slalu maen2 kan aku ... kdg2 geram jgk kat die ... grrrr ....


   


     Suatu hri tu die pgl aku .. die ckp ad hal pentg .. aku igt ke pentg la .. rupe2nye die bg tket .. die nk ajak aku tgk konsert... hihi ... hpey kot mse tu .. mklumlah org ajk tgk konsert .. hihi ... xsgke die sdi ajk ak .. tp aku trme dgn hti yg trbke ... ak trme sbb die kwn aku .. n die sllu bt ak hpey .. tak lbh dri tu .. (jgn slh fhm ye :p )


    Sepangjg aku kwn dgn die mcm2 kami rancg .. nk pergi maen bowling la .. nk pergi jln2 la ... uhh .. tp hempeh ... satu pon xpergi ... tp ak pernh la tman die maen bowling ... tp xsyok coz aku ta xdpt join ... (malu2 kucing la plak)


   Sekrg kami xmcm dlu .. kami xrapt mcm dlu .. sdh sgt xthu knp prshbtn aku kali nie skjp je ... nk kte msing2 sbuk .. tak thu la tu ... tpi aku mmg terkilan jgk sbb pershbtan tu pergi mcm tu je .. aku xtahu ape slh aku .. last aku kuar dgn die mse kteorg tgk knsert rmai2 .. skrg kalu jpe pun ktorg mmcm xknl je .. sdh kan ... xpela ... mgkin ad hkmah ... tp ape2 pon mmg ak sdh hlg shbt mcm die ... sbb die prnh bt ak hpey ... die prnh bt ak lpe mslh ak ...


nie je kengan yg sye simpan :(





    *kalu awk terbce blog nie sorry sbb sye updte psl awk .. sbnrnye sy sdh sbb xdpt kawan dgn awk lgi .. mybe sy ad slh .. sy mntak maaf ... awk bljr rjn2 ..:) thnks sbb sdi jd kwn sye ...  

Tuesday, 13 December 2011

saye thu awk sayang saye...


salam .. tetibe je nk update blog psl si cinta ... ish ... rindu nye kt die ... hmmm ... nak2 time duk sorang2 nie .. lgi la brtambah rindu .. hihi ... kate org rindu tu menyeksakan .. tp bg ak rindu itu indh .. kdg2 sekse jgk .. hihi ... baru 2 hri tgl tp dh rindu nk tgk muke die ..




hihi ... manis nye bile si cnta senyum .. tpi ble msm ..aduh.. nk tgk pon xnak .. hihih (grau je) jgn mrh si cinta nnti xhensome mcm sye ... :p




kadg2 rse ksian kt die sbb asyik je kne sbr dgn aku .. aku nie pon xthu ape sbb nye nk je bt prgai .. tp skrg ak sdr die syg aku .. klau x xkan die blh sbr dgn ak smpai skrg .. thnks cinta ... biase la klau perang2 tu .. hihi .. dh adat .. mmg aku nie ske cri jdh dgn die .. bkn ape .. sbnrnye ak ske tgk die mrh.. hehhe .. cute .. *perasan kan.. tp klau si cinta xmrh lgi cute ...hihi .. ak hrp sgt die dpt sbr dgn aku .. mcm aku sbr dgn die .. ssh nk jge die nie ... mke je mtg .. tp mcm budak2 .. hihihi ...... :p 

ape2 pon .. hnye die yg ak syg.. die bnyk tlg ak .. smge kite kkl .. 


rindu zman sek .. bnyk sgt kngan yg kami kgsi .. hihi .. ape2 pon  kngn tu hnye tgl kngn .. kami xleh nk putar.. cme brhrp agr khidpan dn kbhgian dpt ditruskan .. amin :)


















Monday, 12 December 2011

kau untuk ku ...

slmat pgi .. sempat lagi update blog nie sblm prg kls ... uhh ... da lame xupdate ... bz sgt la kan .. hihi ... mklumlah blk kg ... kalau blk kg bz mmg menglah kan PM .. hihi ... best sgt2 blk kg ... dapt lps rindu pade sume .. tertme pde my mom n si cinta .. :) .... bile da blk UMP blik .. sdh plak kne tgl kan org kt sne ... mcm2 rase .. tapi kne la thn .. stdy pntg lg ... ak percye tu .. walau ape pun kite ad .. peljran tetap no1 ...
        ape2 pon kne kuat kan hti .. kpercyaan tu pentg ble kte tgl kan org yg kite syg ... hrp sgt agr hbgan nie kekal ... kekal slamye.. kekal macm "adik abg" hihi .... walau hti sdh tgl die jauh2 ... tp ad perasaan yg mmbuat aku kuat ... thnks ats sume dorongan dri kamu ... walau kdg2 dorgn tu kdg2 hlg tp aku thu kamu ttp bersme ak ... aku kan cbe bkti pde kamu ... pde sume yg aku blh bt ... jgn rsau ye .. aku kt snie akn sntiase kuat .. mcm yg kamu nak ...
      thnks sbb hpey kan dri nie ... thnks sbb jd kwn aku mse ak sng dan ssh .... kamu mmg kawan sjti aku ... untug kan ad org syg .. hihi ... suke sgt2 ... okey ! tkcre dear ... jge dri .. jgn sdh2 ble kte berjuahan ... suatu hri nnti kte psti kan bersme ... igt nie .. dugaan akan mmbuat kite matng dan bhgia ... aku bhgia bersame kamu ... love..love..love ...

Sunday, 4 December 2011

thnks kawan

hai ... smalam adlah hri yang paling sedih bg aku ... mane ta sedih nye .. da la demam .. ad plak org bt hal dengan aku ... dengan kje yg bertimbung2 lagi .. uhh ! ... dr pg asyk mengadap fb je .. bosan tol .. nk tgu romate bgn lmbt lgi .. so terpkse la lyn fb nie .. last2 .. ble romate bgn .. ape lgi .. aku ajk la bt stu kje gle .. ( outing at kuantan ) nk thu knp aku ckp krja gle .. sbb ak tgh dmm , kje tgh bnyk, dt plak tgh pokai .. smpat ag trpikr nk g kuantan .. bosan punye hal la nie ... smpai kan hbs member2 aku kne pkse ikut kau ... niat di hati nk pergi maen bowling .. nk lpeas tension la katakan ... ape.. smpai je kt akunter bowling ... dah ad memo 'lines full unti 7.00 pm' blm tnye lgi dh thu .. uhh ! mse tu bru pkul4 .. ta kan nak tggu smpai pkul7 .. memg ta la ... uuhh !! makin tension .. hampeh ! :p
muke cuak ta boleh maen bowling .. hihi .. kecian kan



    alang2 dh smpai kuantan ape ag ... nk lepas tension punye pasal .. aku dgn romate aku pun msk la kroke box .. hahahah .. tu pon kami terpkse beratur ... hgg mgg mmg penuh la .. menyesal keluar .. hahaha ... tp tapela ,, dh smpai .. ta kan nk blk bodo je .. hihi ... ddk kat dlm krke box tu ape lg .. kami pun mule la keluarkan tnduk .. hahah ... jd jht skjp ..( skjp je) hihi ... hbs jgk dkt 10 lg kami kne kan .. rosak hbs lgu org .. hihi ... ape2 pun best .. lps tension ... thnks wana n mamy .. teman baa ... :) syg korg ... nnti kite pergi lg ...


dua orang menyanyi pon  masih ta leh kalahkan ziana zain .. perasan kot .. hahaha

demam rindu


hai korang ... hari nie aku demam .. ta larat sgt badan nie .. batuk, selseme ...:( sedih sgt2 ... sbrnaye aku rindu sgt kat rumah ... sbb tu la aku demam ... nak2 lagi tengah sibuk nk dengan projek sekarg ... mcm2 kje krne bt smpai xsempat nk jge kshatan ... nie la dri aku ... suke sgt busy kan diri smpai abaikan keshatan dri .. kalu dah skit kan ssh .. (padan la dengan muka aku :p ) .... dalam demam2 pon aku kene kuat kan dri .. kne jgk bgn siap kan report projk ak nie ... hjg mgg nie da nk kne hntr ... kne stdy math lgi .. uuhh !! .. esok ad test math kot .. tp tape ... aku ta na jdi kan bnde nie beban .. sbb ak mampu lgi tersenyum .. :) .. peace ! ... biase la tu .. org ckp kalu skit nie Allah nk uji .. kalu Allah uji kite tu tnde Allah syg kite ... ape2 aku kne kaut .. kuat hdpi dgaan Nye .. di bru skit ... hrp2 demam aku nie cpt sembuh la .. 


alolo .. cianye ... :p


Saturday, 3 December 2011

sahabat

saat nie .. baa rindu sgt2 kat sume kawan2 baa ... espcly kt min,ejie,syma,atin,wanie,lia,waa,nisa ... dulu ape ktaorg buat sume same2.. mkan sme2.. stdy sme2 .. blik sme2 .. kdg2 tido pon sme2 .. rindu sgt kt korg sume .. kami da mcm adk bradik ... ad along, ad angah, ad acik, ad adik ... ahhhh .. rindu nye .... dua thun kami bersme ... dri kami da sbti.. kami nie bdk nkal jgk ... mne kami ad .. msti kami paling bisg .. smpai kat sek tu sume kenal kami ... ape org kate kami ta kesh .. yg pentg kami bt hal kami ... ta menysahkan org ... tipu la kalu kate antra kami ta prnah ad slh fhm ...tp kami ta na pershbatan kami terhenti .. pndai2 la jge ...
        Sekarg ... dh sthun kami perpisah.. msg2 dh bljr jauh... msg2 dh ad khdapn sndri kat tempat org .. skrg.. kami da ssh nak jpe .. da ssh nk lpak sme2 ... rindunye ... tapi kami ta pernh lpe antra kami kan .... korang .. baa rindu sgt kat korg .. rindu nk bergurau dgn korg sume .. rindu nk peluk cium korg ... ble agknye kite dpt jpe lg ?... dh sthun kite trpisah .. tpi baa rse bru semlm kite brjln blk sek sme2 .. brjln sme2 g kantin .. stiap kenangan kita baa ta akan pernah lupe ... korg la shbat baa ... shbat ssh sng baa ... luv u all my dear ...:(
gambar nie mase hari graduasi kitaorg ,, hpey gile mse nie .. tapi dalam hati masing2 kami je yang tahu sbb hari nie hari2 terakhir kami kt sek tu dan hari2 terkhir kami bersme .. :(

~mucul lagi~

hye2 .. da lme gile ta update post kat blog nie .. sbnarnye baa da mals na update2 nie .. tp bile duk bace n selongkar blog org terase plak nk update... sunyi sgt dah blog nie .. mcm tuan die plak .. hihi ... sebenarnye baa un ta thu na update ape .. sbb tu da lme ta aktif .. baa nie bkn jenis kaki update .. hihi .. tp ta pela skdar mghilang kan bosan .. ta slah nk post story ...