Tuesday, 24 January 2012

hapey brithday my self

salam ... uhh .. semalam letih giler jalan2 .. syok jugak dpat jln2 .. mane tak letihnye pagi aku pergi picnic dengan family .. petang pulak aku pergi jalan2 at genting dengan abg aku .. syok nye .... nie sume rage2 brthday aku la .. hihi .. kitorang satu family lepak kat sungai sambil buat BBQ ... hapey giler aku time tu .. cume sedikit terkilan sebab mak aku tak dapt datang .. hhihi .. thnks kakak2 dan abang2 kerana spoting sgt ... disebabkan buzy dan letih yang teramat ... hari nie baru aku sempat update blog aku yang dah lame aku tinggal nie .. hehe .. sejak2 cuti dem nie ... aku asyk bz je memanjang .. hahaha (bzy jln2) :P
   hehe .. sebenarnye semalam adalah brthday aku .. nie bermakna umur aku dh genap 19thun .. sekejap je mase brlalu kan ... dan besar rupanye aku nie .. hihhi ... aku perlu menjadi smkin matang ...sbnarnye aku ad impian ... impian aku cume satu .. nak brubah menjadi semakin baek , semakin matang ,.... ape yang aku nk .. aku nak ubah dri aku .. ubah menjadi wanita soleh .. aku teringin jgak nk ubah care memakaian aku .. tapi mugkin Allah xbg hidayah kat aku lgi .. kalu boleh aku tak nak la berubah dengan hati tak iklhs :)
hihi ... aku selau berdoa agar Allah makbulkan doa dan impian aku nie ...
      p/s buat diri sendiri : hapey brthday my self .. semoga terus tabah dalam mengharungi kehidupan nie ... semge brbhgie dgn insan tersyg dan si cinta .. :)


kat sg rasa with my fmily ... syg sgt kamu sume ...

nie time kat genting .. thnks abg li coz bwk jln2 ... syok giler ....

Monday, 9 January 2012

~the end~

hai kawan ... hari nie merupakan hari terakhir aku kat UMP dlam sem 1 nie .. baru je selesai final exm .. uhh ! lega hati ... semua perjuangan telah selesai ... sekrg tnggu mase mau pulang .. TERENGGANU ! I'm coming ... riang benar hati nie nak balik kg .. cuti lame kot .. hehe ... barang dah siap kemas sume ... aku mmg tggu mse nie .. mse untuk aku tarik beg beroda aku nie .,. heheheh ... syok weh !

        heheh ... tak sabar benar nak balik nie .. rele aku kosong kan perut aku sbb nk balik makn msakan mak ... hihi .. rindu bangat sih .... selamat tgl sem 1 .. banyk kengan dalam sem 1 ... sume tu xkan aku lupekan ..





bye sume ... dh tibe mase aku nk bawak trun sume barang .. naek kreta smpai terminal .. tepat pukul3 baru boleh naek bas ... hihi ... semoga aku dan kawan2 selamat smpai ke rumah masing2 .. amin..

see u UMP  ! sem 2 coming soon .... bye ... aku sayang same kenangan !!

Sunday, 8 January 2012

~brthday party vs reunion sem 0~

salam kawan2 .. 6/1/2011 ... tarikh nie merupakan tarikh yang amat bermkne dlm hidup baa ... tarikh nie boleh dikatakan tarikh permulaan kegembiraan bagi thun baru nie la .. hari jumaat yang lepas baa dan kawan kelas sem lepas pergi out same2 .. sebenarnye dah lame kitorang plan nak kuar same2 .. tapi masing2 sibuk ... mase untuk kami kumpul agak terhad la.. masing2 hanye mampu luah dah group fb kitorang ye yang kitorang rindu antra kami ...dulu kami memang rapat .. sume kami kami buat mesti same2 .. tapi bile dah msuk sem baru nie .. masing2 dah terpisah .. masing2 dah perpisah kelas .. so , kitorang memag susah nk jumpe .. kalu jumpe pun memang tak sempat la nak duk lepak lame2 ... memang kami rindukan kenangan dulu ... selalu lepak same2 smpai pagi .. makan same2 .. gelak same2 .... ( korang sume memang spotg habis) ...
    hari jumaat lepas berjaye gak kami kuar selpas plan ramai2 ... oleh sebab dah rindu tahap gaban .. kami pon setuju out same2  walaupon exam belum habis ... sebenarnye kami dah nk habis sem 1 ... sekarang tengah exam ... tapi sebab diorang yang sangat spoting kami rele korbankan mase kami kuar rmai2 ... alang2 dah kuar kami pun plan la nak sambut brthday sume kwan2 yang lahir bulan JANUARY ... kebetulan aku lahir bulan nie .. so aku dikire bertuah lah sbb brthday aku disambut sekali ...
       thnks kwan2 ... aku amat hargai sume kenangan korang bersame aku ... mlam tu time kat teluk cempedak .. diorang memg kene kan aku habis-habisan la ... memg malam jgk la ... aku xsangke la diorang nk maen tepung kat stu .. kalu aku thu dh lame aku lari ... tapi malangnye xsempat langsg .... aku dimandikan dengan tepung .. aahhh ! memg malu gile time tu .. sume orang pndang aku ... yang aku xpuas hti .. dua orang kwan aku yang sambut berthday bln nie jgk tak kene teruk ... aku yang teruk ! tapi aku xkesah .. tu sume kengan ... thnks kwan2 tglkan kengan pade baa di sem 1 .... baa xakan lupe .... event brthdy baa lmbat lgi .. tapi thun nie merupakan thun yang paling best smbut brthdy ....


kami memulakan perjalan .. 3buah krte .. aku terpkse jadi pemandu disebabkan abg2 yang macho nie xde lesen .. hihi .. :p

gadis2 manis .. hihi .. time kitorang kat rumah fakhrul .. sempat lagi kitorng singah rumah nie makan mee kari ...




thnk mak fak .. mee kari memang best ... 
yang sibuk2 layan tetamu tu la fak ... mak and ayah die memag spotg habis ....


 lepas je kenyg dah isi perut .. kami terus ke kuantan ... destinasi prtme kami adlah kat mega mall .. hihi .. tujuan utame nye nak maen bowling je ... seronok maen bowlg dengan diorang ... haha .. lawak pon ad jugak ... xkesah yang penting kami enjoy ..
sempat lagi posing sementare tgu giliran nak maen bowling ..

macam2 gaye kan .. :p


sebelum sambut brthday sempat lagi ambik gmbar .. kami memag giler posing ..



 hapey birthday naddy , aizad and baa ...

nie lah brthday girls n boy ...




tengok ! aku kene paling teruk .. tak adil !


 best sgt dapat kuar dengan korang .. kenangan nie aku tak akan lupe kan .... sayang sume ....




















 lepas nie kete lepak kat TC same2 lagi .. semoga persahabatan kite terus kekal ... uuummmuuaahhh !







Tuesday, 3 January 2012

~Tahun baru 2012~






salam .. hari ndah masuk hari ke3 tahun baru .. bagi aku masih belum terlambat nak update pasal tahun baru nie .. hmmm ... agak terlambat sikit dari orang .. xpela .. aku bukan xnak update ... just aku baru tersedar yang hari dah masuk hari ke3 tahun baru .. sebenarnye aku still lagi sedih dengan berita kehilangan shabat a.k.a abg aku .. nak buat macam mane .. betul kate kawan2 .. yang pergi tetap kan pergi .. kita yang hidup kene teruskan .. walau banyak mane mase belalu , aku xkan pernah lupa mendoakan untuk erwah agar sentiase dilindungi Allah disana .. Al-fatihah ..

     chill baa ... kamu yag hidup perlu teruskan kehidupan kamu .. yee .. aku thu ... khidupan aku pnjg lgi .. banyak lagi tanggujwb aku .. aku tak boleh terus bersedih .. bangun .. bangun dan terus bangun .. pecaye pade dri .. aku pasti mampu melakukannye ... sekarg aku pon tengah sibuk final exam ... sebab tu jugak la aku agak terlmbat pasal tahun baru nie .. :p
tak pela .. bile2 pon boleh update asl tahu ape erti tahun baru .. hihi .. kalu daye pade aku ape zam tahun baru ? hmmm ... aku pon tak tahu nk jawab ape ... msih belum difikirkan .. kalu sebelum2 nie ..azam aku selalu nk berlajr bersungguh2 supaya dapt masuk Universiti .. sekarang azam tu aku dah tunai kan .. aku dah pon berjya menjejak kan kaki ke university ... walaupon aku dah ad dkat universiti sekrg xbermakna aku boleh maen2 ... sekarg aku kene berlibat ganda kan usaha aku .. gar aku terus cemerlang dan terus still kat universiti nie ..
    kalu nk di ceritakan kenangan sepanjg tahun 2011 .. hmm .. banyak kenangannye .. pahit, suke, duka , gembira .. sume aku kebas .. hihi ... tapi.. ape2 pon 2011 merupakan tahun yang paling bermkne bagi aku .. 2011 aku berjaya menjejakkan kaki ke universiti, 2011 lah aku dapat lepaskan kerinduan riuh rendah diumah aku .. sbb thun 2011 la aku dapt abg n akak ipr baru .. dpat la rase kenduri kat rumah sendiri .. hihi .. 2011 juga amat bermakne bagi aku kerana abg aku telah kembali ke pangkuan keluarge ... sekse perpisahan hanye aku yg rase .. tapi kini .. aku dan keluarge xpelu sdh2 lagi .. sbb kami dan kembali berstu ..
   dan yang pentg 2011 juga aku berjaye mengekalkan hubagn dengan si cinta ... thun 2011 juga aku mula rapt dengan keluarga sicinta .. hihi ... 2011 memg amat bermakna bgi aku dan si cinta .. banyak suke duka kami lalui bersame ... namun bende tu sume kami tolak ke tepi .. yang penting kami fham situasi masing2 dan sling mempercyai .. tu lah yang membuatkan kami kekal smpai sekrg .. kalu ikutkan 2011 sekse jugak la bg aku sbb kami terpkse berjauhan .. msuk j1 bulan 1 2011 kami dh terpkse berpisah .. krna msg2 berhijrh ke kl .. msing2 dah sibuk dgn kerja msing ... time tu sdh xterkate .. aku terpkse tggung rindu .. msuk je bln 6 aku pulak dihntr ke univrsti .. time nie lg sedih .. mse untuk kami jumpe lg agak terhad .. tak mcm tahun sebelum2 tu kami selalu jpe kat sek .. maklumlah satu sek .. hihi...tapi tu bukan alsan bgi kami untu terus sedh ... aku kuatkan smgt .. dan smpai skrg .. aku dan die msh ad cinta ...hihi ..
     ape2 pon tu sume dh berlaku .. macm yg aku selau dgra dari org2 yang syg aku .. BAA .. HIDUP HARUS DITERUSKAN .. HIDUP KEHADAPAN DAN BUKAN KEBELAKANG ..betul tu .. sume tu dh jadi kenangan bagi aku .. ape yang aku perlu buat .. setiap kebaekkan aku ambik sebgai pengajaran dan setiap keburukan aku buang sebagai smpah .. hihih ... semga tahun 2012 akn lebih bermakne bagi aku .. bagi keluarga aku dan bagi si cinta aku ... tak lame lagi aku dh nak msuk 19 thun .. hehe ..tak sbar rase nye ...






      *pesanan buat dri sendri : baa .. kamu harus tabah dalm megharungi dugaan Allah .. hidup sebgai remaja bnyak cabaranye .. kuatkan semgat .. kuatkan imam .. kukuh kan imam kamu .. jdi lah yg terbaek dlam diri sendri, keluarga,kawan2 dan si cinta kamu ..