Thursday, 14 February 2013

syukran ya ALLAH

Assalamualaikum ..
 mood : hapey :)

13.2.2013 tarikh keramat buat aku . tarikh yang aku tunggu2 . result sem 3 keluar ! ahhh . takut teruja sume ade . 

akhirnye aku beranikan diri tengok result tu . siap ambik lattop pergi duduk jauh3 lagi . takut orang tengok reaksi aku nanti . haha . rase macam nk masuk bawah kerusi je . :P

reaksi aku ? hmmm .. diam tak terkate . huhu . hapey gila . Allahamdulillah . berkat usaha aku selama nie Allah dah bukti kan . terima kasih Allah .

terima kasih jugak buat mak , kakak2 , abang2, kawan2 dan jugak mie sebab banyak bantu aku dan bagi sokongan kat aku . ok laa .. azam untuk sem depan usahe lagi . amin :)

bye2

Sunday, 6 January 2013

sayonara

Assalamualaikum ..

sayonara ? hmmm . kenapa erk ? hmm sebenarnye hari nie 6.1.2013 mie nak nak masuk kem . pagi2 lagi die dah col aku cakap dan nak gerak . aku bangun angkat col die langsung dah tak boleh tido . 

hmm . selamat tinggal mie . sedih sangat sebab aku tak pernah jauh dari die . event kami jauh . kami selalu masg n col . tapi kali nie laen . die  pergi traning . dan tak boleh bawak phone :(

aku kene kuat . mie pesan orang yang kuat selalu Allah tolong . amin . mudah2han Allah dengar doa aku . dan aku kene rela . sebab nie cita-cita die dari dulu . aku dari jauh doakan kejayaan die . semoga mie dapat mencapai cita-cita dalam hidup die .




p/s buat zulhelmie . jage diri baek2 . macam mne mie pergi .macam tu jugak b nak mie balik .. b sayang mie sangat <3

bye

Wednesday, 2 January 2013

final exam sem3

BISMILLAHHIRAHMANIRAHHIM
Assalamualaikum ..

SESUNGGUHNYA PERJUANGANKU DIDALAM PEPERIKSAANKU ADALAH HANYA KERANA ALLAH S.W.T 

Amin . 2.1.2013 . dah masuk tahun baru . dan hari nie bermulalah perjuangan aku sebagai seorang mahasiswa . first paper . uhh ! perasaan ? tak payah tnye laa .. macam baru lepas berlari 100 meter je . walaupon final exam kali nie adalah final yang ke 4 buat aku . aku perasaan aku still lagi same . berdebar . 

hari nie . aku akan menduduki paper programing tehnq . hmm . dan exam untuk paper nie adalah kali ke2 bagi aku . sem lepas faile . so . sem nie aku kene lah repert . 3 bulan aku dah usaha . aku skor betul2 subjek nie . dan Allahamdllh . okey . tapi aku taklah comfden sangt . aku still lagi mengharap agar Allah s.w.t dapat bantu aku . amin .

moga final kali nie dapt memberi aku reslut yg setaraf dengan usaha aku . aku nak buat family aku hapeey :)

good luck khairul bariyah bt abdul matin 


bye . sayang korang sume





Wednesday, 19 December 2012

kehidupan~

Assalamualaikum ..
selamat pagi sume 
mulakan pagi anda dengan senyuman :)

uhh ! dah lame gile tak mengerakkan tangan kat blog kesayangan aku nie . sebenarnye bukan aku malas nak menaip kat sinie . cume aku nak belajar jadi orang kuat . ape yang aku rase . yang aku tangung aku dah simpan sorang . event dalan hati aku perit . aku mohon orang tengok aku hapey . 

tapi kali nie . diri aku . hati aku dah tak mampu nak tolong aku . aku tak boleh nak pendam sorang2 . so kat sinie lah tempat aku . jiwa aku kacau . tu je aku mampu bayang kan tentang diri aku sekarang . dah seminggu tidur aku tergangu . 
 
kenapa erk ? hmmm . biase la kehidupan . bukan nama kehidupan kalau takde dugaan . kan . sekarang dah akhir sem bagi sem 3 nie . biase laa .. final projek tak kan pernah lari dengan budak sains comp nie . setiap akhir sem kami mesti di hadiah kan dengan final projek . ape2 pon kami kena la terima . dah adab pelajarkan . 

mase yang banyak dan semakin suntuk sekarang . sume bende dah nak kene bt dalam mase sama . dan memeang jenis aku tak suke buat kerja last minit . final projek memang banyak menganggu hidup aku . sampai ade salah faham antara kami . 

serius aku tak suke keadaan macam nie . bile dah macam nie aku rase nak balik je . aku rindu orang yang selalu buat aku kuat :(


aku rindu mak :(


aku rindu mereka :(



aku rindu family aku :(



aku rindu kawan aku :(


aku rindu mie :(

walau macam mane pon nie lah yang dinamakan kehidupan . walau dugaan mendatang kehidupan tetap harus di teruskan . 

tapi tu sume dah lepas . sume kerja dah selesai . cume sekarang aku mohon hati aku kembali macam dulu . sekarang tunggu mase nak balik !! yahooo !!

mohon doa kalian untuk kesejahteraan baa :)

bye2 .



Thursday, 20 September 2012

saya nak jadi kekasih halal untuk awak





Saya tak akan jadi isteri yang sempurna untuk awak, tapi saya akan berusaha menjadi isteri yang terbaik.
Saya takkan berjanji untuk cinta awak sepenuh hati saya, sebab saya nak letak Allah penuh-penuh dalam hati ini dan baru awak.
Saya takkan berjanji untuk takkan buat awak menangis, tapi bila saya ada saya akan cuba seka setiap air mata yang menitis semampu saya.
Saya takkan beri harapan untuk bersama awak selama-lamanya, sebab suatu hari saya akan pergi juga.


khas untuk : MOHD ZULHELMIE B YUSOF

Wednesday, 12 September 2012

sem 3 tahun 2

Assalamualaikum..

pejam celik . pejam celik dah masuk tahun 2 aku kat UMP . dah final year . harap2 macam tu laa . ok . hari nie dah masuk 3 hari aku kat snie . frist day okey la bagi aku . settel kan sume sbjct rgstration . mula2 aku kelas C25 . tuk . tuk aku tukar C24 . huhu . aku pon tak tahu ape yang membuat kan aku nak tukar . tapi ape2 pon best lagi C24 sebab kawan2 aku sume kat situ :)

masuk second day aku still ok . pagi ad kelas PT . OPS ... kelas tu sbnarnye kelas repert aku . tak kire la repert ke ape ke . yang penting aku dah tak nak pndang ke belakang . Allahamdulliah . semangat aku nak repert paper PT semakin bertambah sebb dapt miss yang best . hope best smpai bile . dan harap bende nie sedikit sebanyak dapt membantu aku :)

ptg tu kelas calculus . exited jgak nak masuk kelas tu . hmmm . rupe2 nye kels aku gabung dengan kelas C23 . kire ok la tu . cume bile masuk kelas tu aku kene la kuat kan hati kau . just tumpu pade ape yang miss ajar kat depan . dan jangan fikir ape yang dah berlaku .

ape2 pon kire OKEY jugak laa aku kat snie . mybe dh biase kot . tapi aku harap masalah yang aku alami kat snie kan akan menganggu aku . walau ade seketika aty aku kate ade sedih . aku down . tapi aku akan cube lawan untuk diri aku sendiri :)

dan yang paling aku harap sesiapa yang PERNAH menjadi SAHABAT aku akan terus BERSAHABAT dengan aku . yang dah lepas bia kan lepas . just go on :)

bye2 :D

Wednesday, 25 July 2012

diri ini

Assalamualaikum .

orang selalu kata, jangan jadi seperti pungguk. Yang menanti untuk bersama rembulan tapi sayang tidak dapt digapai. Rembulan pula lebih suka berdamping dengan kerdipan bintang yang nyata lebih mempersonakan. Orang selalu kata jangan jadi seperti pelangi . Yang nampak cantik jalurnya tapi muncul sementara. Orang selalu kata jangan jadi seperti ombak.  Yang sentiasa menghempas pantai namun tidak berteman.

Namun aku tetap mahu jadi seperti pungguk. Yang setia merindui rembulan. Aku tetap mahu jadi seperti pelangi. Yang mewarnai alam dengan warna yang mempersonakan. Dan aku tetap mahu menjadi seperti ombak. Yang menghanyutkan pepasir putih turut same ke dalam laut. 

Mengapa aku mahu menjadi seperti pungguk ? Bukankah perkara yang sia2 menanti rembulan berbicara dengannya ? tidak !! Pungguk itu lambang kesetiaan yang murni. Betapa setianya pungguk menunggu rembulan saban malam dengan harapan dapat mendengar isi hatinya yang kesunyian.

Mengapa aku mahu jadi seperti pelangi ? Bukankah sifatnya hanya semantara ? Benar tetapi walau sementara sudah cukup menyerikan alam dengan rona yang mempersonakan. kehadirannya sudah cukup mengukir senyuman pada setiap yang memandangnya. 

Mengapa aku mahu menjadi seperti ombak ? Bukankah menyakitkan menghempas tubuh pada pesisiran pantai ? tidak !! ombak sebenarnya menemani pantai yang kesepian . Deruannya umpama lagu merdu yang didendangkan buat menghibur rawan. Percikan airnya menghantar kedinginan, menyejukkan jiwa yang kepanasan .

Begitulah diri ini diibaratkan seperti pungguk. Penantian itu memang satu penyeksaan . Setianya menunggu sudah tidak mampu dibilang. Namun aku tetap setia dengan harapan agar dia dapat mendengar rasa hati sepertimana pungguk yang mahu rembulan memahami bicara kalbunya.

Diri ini juga seperti pelangi . Hadirku hanya sebagai penyeri. Penyeri dalam hidupnya walaupun sementara. Berada disisinya membuatkan jiwa ini dipenuhi dengan kenangan2 yang mengembirakan. Namun semua itu hanya sekejap cuma. 

Seperti ombak yang sentiasa bergulungan menyapa pantai. Begitulah diri ini yang sentiasa berharap akan kepulangannya membawa hati yang dicuri. Aku tidak berharap dia pulang membawa sinar cinta yang masih menyala di dalam matanya. Namun, entah bila dia akan kembali . aku tidak tahu dan tidak pernah ambik tahu.

Kadangkala mahu sahaja aku menyuruh pungguk menebarkan kepaknya agar terbang menegur rembulan. Kadangkala mahu sahaja aku meminta pelangi agar trus setia menyinari alam dengan warnanya yang bersri. kadangkala mahu sahaja aku mendesak agar ombak berehat menghempas pantai. Biar pantai mangerti batapa sunyinya tanpa kehadiran ombak.