Friday, 27 April 2012

sahabat selamanye dihati

Assalamualaikum :)
hari nie excited giler nak update blog ..
nak tahu kenapa ? sebab hari nie baa nak cite pasal sayang2 baa nie . rindu sangat kat sayang2 baa . 





nie la sayang baa . tapi ta cukup kat dalam pic nie . nie baru 6 orang termasuk baa :)
ade lagi 3 orang .


kat dalam pic nie cukup 8 orang . cume nisa sorang ta de sebab niesa dah pindah sek laen .
tapi mesti korang tak tahu kan . sabb terlampau ramai sangat kat dalam nie . 

jum ! sekarang baa nak kenal kan sayang2 baa nie pade korang sume :)

aimi hasyimah :)


nie la syima . kitorang panggil die maa je . kalu korang nak tahu  kitorang nie mals sikit nak panggil name panjg2 . so dah nasib kitorang dapat name pendek2 . kalu korang tak caye jum tengok name2 kitorang :)

baa, maa, yaa, waa, nie, saa, jie, tin, min

see ! pendek kan . huhu

syima nie laa kawan yang paling rapat dengan baa . kat sek dulu selalu orang cakap kitorang kembar . kitorang selalu jalan same2 . muke pon dah dekat same .


hihi . cube korang tengok same ta ? tapi baa rase macam ta pon . huhu . mybe baa & maa nie rapat sangat . sebab tu diorang cakap kite kembar kot.


syima sekarang dah jadi nurse . korang perasan ta yang mane satu ? cantik ta ? syima nie paling ayu dalam group kitorang . memang ta banyak cakap pon . time kat sek dulu syima lah yang paling ramai peminat :)
kitorang pernah kenekan die . kalu maa dah jadi nurse nnti mesti ramai jejake2 yang sakit :)
nurse nie memang cita2 die dari zaman sek lagi . Allamdlla rezeki nie kat sini :)
tahniah ma , semoga maa terus berjaya :)

fatin dayana :)


nie la budak yang paling kecik dalam group kitorang . haha . kalu atin nie jalan tepi baa dah macam adik baa dah . malu :)
die nie nampak je kecik tapi die la yang paling bising dalam group kitorng . kalu ta de die mmg diam la kitorang . nak2 time jalan nak rehat kat kantin . mulut die la paling bising . dari tangge kelas kitorg sampai ke kantin dah dengar . huhu . 
sory atin . grau2 je tapi memang betul kan :p


fatin nie pon dah jadi nuerse sekarang . kalu korang nak tahu yang paling baa jelous atin nie belajar same2 dengan syima kat kolej jururawat johor . huaa3 jelous gile kat atin . mesti hari2 dapat jupe maa :(
atin . seriusly comey atin pakai baju nurse. zaman sekolah asyik pakai baju puteri islam je . huhuhu


wan noor najieha :) 


nie la sayang baa yang paling baa rindu . sekarang baa paling rapat dengan die la . zaman sek dulu ta la rapat sangat sebab jie nie selalu je dengan kawan2 die . lepas je pndah kelas jie dah kurang lepak dengan group kitorang . tapi tak pe . kite tetap kawan . sampai bile2 kitorg tetap sayang jie


jie sekarang belajar kat kolej islam kat gombak . kalu baa balik kl baa selalu kat g jupe die . kadang2 bawak balik nie tido umah akak dekat kl . huu .. jie . rindu giler nak tido dengan jie . 

nurul antielia farhani :)


nie sayang baa yang paling cute :)
zaman sek dulu yaa la yang duduk kat tepi baa . kalu baa diam die diam . kalu baa cakap die pun banyak cakapnye . hihi . dalam group nie yaa la paling tak banyak kerenah . die ikut je ape yang kitorang buat . seriusly . lia nie memang baek .

najwa :)


waa ! ape name penuh pon . sory baa lupe . hahah . sebab time sek dulu baa memang malas nak tulis2 name korang . kalu nak tahu najwa nie la yang jadi juru tulis kitaorang . hhahaha . kalu nak isi borang ke ape ke . waa la yang jadi mangse .nak tahu tak kenapa ? sebab waa nie die ingat sume name dan no ic kitorang . haa . tula kelebihan najwa nie :) sweet kan

nurul syazwani :)


nie laa wani . wani nie paling tinggi dalam group kitorang . kalah baa . wani nie kuat sukan . kalu awal2 tahun memang jarang la nampak die dalam kelas . kalu nak jumpe die pergi la padang . hahaha . wani nie degil orangnye . huhu
pernah mase tu kita wakil sek maen bola baling . sampai lutut die  enjet sangat baru die sedar dan nak bhenti maen .memang degil kan
.


wani , waa & lia sekarang form6 dekat sek lame kitorang .best korang dapat g sek same2 lagi . jelous sangt kat mu sume . nak2 mu sume dapat jupe abah baa . aahh ! lagi la baa jelous :(
ape2 pon . baa sayang mu sume . good luck STPM tahun nie :)


nie tahun lepas . time baa & nisa g jupe diorang kat sek . huhu . segan giler time tu :)
paling tak caye . sekarang . tiga2 sayang baa nie dah jadi pengawas . huhuhu . budak nakal zaman spm . masuk form6 boleh jadi pengawas . cayalah mu sume :)

yasmin syafiqah :)



kalu korang nak kenal nie la adik baa . min nie manje sikit dengan baa :)
kitorang dah mcam adik beradik . time sek dulu baa rajin balik rumah min. mak min dah macam mak baa dah . memang rapat sangat2 . baa dengan min nie ade kengan pahit tapi kalu ingat mesti kotorang gelak ramai2 .

mase tu time exam spm paper +math . tak tahu knpa time rehat tu baa dangan min nie rase sangat nak balik . diorang marah pon baa dgn min tetap nak balik . orang kabo galok . hihi.
sampai je tengah jalan kitorang excdnt . huhu . time tu memang tak leh fikir . bayang laa pukul 2 kitorang ade exam +math paper2 . nasib la tak teruk . tapi kecian jugak la dekat adik baa nie sebab lebam kat pipi cium jalan . hahaha . baa plak time tu seliuh tangan . haha . mmg sedih la masuk dewan exam petang tu . thnk jugak dekat mak min sebab basuh kan baju baa yang kotor sebab excdnt tengah hujan . huhu

min sekarang pon dah jadi nurse :)
tapi die beljar kat uitm puncak alam . takl same dengan tin & maa . ape2 pon 3orang sayang baa nie dah ade cita2 . tapi baa masih tak tahu kat mane , huhu .

khairun nisa :)


sayang nisa :) nie laa sayang baa hok paling comey . seriusly . sume gambar2 die comey2 belake . matang giler sayang baa sorang nie . niesa nie je laen sek dengan kitorang . mse form4 die dah kene pindah sek laen sebab result pmr die gempak giler . walaupun die sek laen tapi tiap kali cuti kitorang wajip jumpe . niesa nie kawan baa yang paling tak sombong . dengan sape sume die tengur . best giler dapt kawan macam niesa :)


nampak . cantik kan nisa nie . niesa sekarang dah habis kan asasi die kan puncak alam . tak lame lagi dah nak sambung degree . goodluck sayang :) bangge dapt kawan macam niesa :)



pic nie time kitorang graduate same2 mase SPM hari tu . niesa & jie takde kat dalam nie . hapey giler dapat graduate same2 dengan korang . baa doa kita sume akan berjaya :)


huaa3 :( rindu nak pergi & balik sek same2 dengan korang . rindu nak rehat same2 . rindu nak galok same2 time rehat . rindu nak stdy same ):



pic nie time baa belanje diorang makan . mase nie kitorang nak berpisah dah sebab masing dah nak smbung belajar , time nie hapey sangat sebab dapt kumpul sume orang :)

maa 
maa ! baa rindu giler kat maa . lame sangat tak jupe maa . last jupe mase raye kan . rindu nak stdy dalam bilik maa malam2 . rindu nak buat kek coklat dengan maa . rindu sangat maa ):
bile dapt jpe lagi . baa sokmo doa maa hapey sokmo . jdi nurse tu jangan tension . nnti ade mase balik cuti kite jupe ye :)

atin
atin ! baa rindu atin . rindu nak dengar atin suke kuat2 . atin .  baa rindu nak mkan puding makngoh buat , rindu nak kaca atin kat bazar . atin . comey atin jd nurse . kecik molek . nnti balik kite jupe ye .

jie
jie sayang ! aahh ! rindu sangat kat jie . hari tu balik takdan nak jupe puas . rindu nak naek moto same2 dengan jie . rindu nak g sek dengan moto same2 . rindu nak lepak kuale berang same2 dengan jie :) lagi rindu nak tido same2 sambil kongsi cite dengan jie . bile nak balik sayang . rindu sangat ):

lia
yaa . rindu mu ya . jelous . nak g sek balik . lame dah tak jpe . rindu nak duk tepi macam dalam kelas hari tu . rindu nak gosip . hihi . bile nak jupe baa ? goodluck STPM thun nie syg .

waa
waaa ! rindu nak g tndas dengan waa . heheh . rindu nak tengok baa pakai baju pengawas . waa . lme giler xjpe kan . waa . tolng baa satu . tolng jage kan adik baa tu untuk baa ): baa doa semoga waa bhgia dengan ye :)waa . goodluck STPM waa .wat molek neh .

wani
wani ! rindu nak mkan kuehtiew maa buat . rindu kat ma & aboh . rindu nk tdo bilik wani & along . lame giler tak jpe along,ma , aboh . ckap kat diorang sory . baa dah lame tak jpe diorang :)
rindu gak nak jalan2 kg wani . naek moto same ):
goodluck STPM jugak wani . nnti ade mase kite jpe 

min
mekmin ! lagi rindu kat min . rindu nak balik umah min . nak jpe maa . nak jpe adik is . rindu la ): min . tlong baa . tlg jge dri . baa syg min sgt2 . pleezzz . taknak kite jauh . pnadai2 jge dri ok syg . baa rindu nak raung kg b.diman dengan min . rindu nak syag min ):

nisa
budak comey . rindu nisa jgak . nisa . nnti dah smbg dgree jgn lupe baa . bljr rjin2 . rindu nak dgr motivation dri niesa :)



baa betul2 rindukan sayang2 baa ):








Wednesday, 25 April 2012

rindu~

Assalamualaikum..
selamat petang sayang :)

petang nie tetibe lak teringat kat seseorang . dulu time2 macam nie selalu lepak dengan die kat buai kat bawah pokok depan umah . hmm . rindu kat awak ): 

     Lame dah tak dengar berita die . saye sentiase doakan awak aman walau kat mane awak ade :( saye rindu nak dengar awak petik gitar nyanyi lagu tu . seriusly rindu giler awak . tak banyak bende pon sayae boleh kongsi dengan diorang pasal awak . sebab saye tak nak orang tahu kisah saye dan awak . bia lah kenangan tu menjadi kenangan dalam hidup saya . tapi hari nie . saye terlampau rindu kan awak . 



kalu saye rindu awak mesti saye dengar lagu nie . awk . saye sentiase doakan awak hapey .
stop . rindu awak sangat . bye

akhirnye saye dapat msg dari die ):

sori r . xmksd nk syp sgt ngn awk.. tp sy xleh klau dan baek sgt ngn awk.. phm2 jelar.. sy just xboh bagi prkre sme brulg awk dgn sy. xboh tgk awk png2..sakit2..tmbhan plop sy thu ad org skrg ni lyn awk cm sy dlu..sy aggp..org tu pggnti sy.. so sy just nak tgk awk dri jauh. i really care about u . smpai idop awk tol2 sempurna..jge dri :(


nothing to says :'(




Sunday, 22 April 2012

~hapey~

Assalamualaikum .
selamat pagi dunia . selamat pagi sayang .

#thnk to My god bcoz bagi peluang untuk aku terus menumpang di atas muka bumi yang sangat indah nie.


hari nie aku nak kongsi satu cerita . bangun pagi sebelum solat subuh, perkare pertame aku buat adalah 'smile' . I do no why I thinking of you ? hihi . pagi2 dah merapukan .  ape yang penting aku hapey sangat2 . 

hidup tak selau indah . kadang2 kite kat atas . kadang2 kita kat bawah .

mybe hari nie aku nak rase hapey . Thanks Allah . 


 seriusly cute giler . saye nak jadi macam nie boleh :)
muaahh baby ! 


cukup sampai sini je . takmo merapu dah pagi2 nie . nak kene bangun dan bersiap . ade perkare penting yang aku kene buat . penting la sangat . enjoy with my friends . BEKELAH . wait for me !
bye3 .



Thursday, 19 April 2012

~kau yang seindah namamu~

     sahabat sejati ibarat mutiara diantara pasir-pasir dipantai

persahabatan itu memang indah kalau nak dibandingkan dengan ape sahaja yang aku milikki , yes ! seriusly aku sayang persahabatan yang aku ada sekarang . seorang sahabat yang sentiase disisi aku . seorang sahabat yang tidak pernah jemu dengan aku . sahabat . memamg aku sayang kau sangat2 . Thnks my God . Kau hadirkan die dalam hidup ku . harap sangat die akan sentiase ad disisi aku . hua3 . serius . sedih kalu die takde . kau memamg istimwa buat aku sahabat . memang indah .



#khas buat awak MDZM

*harap sangat dapat kawan dengan awak sampai bile2
*plez . dont leave me alone
*sayang awak sangat2 
*rindu awak sangat2

Tuesday, 17 April 2012

~hidup tak selalu indah~

dah lame gile tak update blog nie . rindu bangat sih . hari terase nak update blog nie . sebab hati nie dah tak tahu nak luah kat sape . kadang2 dah rase aku nie duduk dalam dunia aku sendiri . uhh . dah seminggu kot aku macam nie . ape yang tak kene pade aku . aku sendiri tak pasti . ape yang aku tahu aku tension dengan situasi aku sekarang . sume bende aku yang aku fikir sekarang buat kau tension . belajar , kesihatan , kawan .. uhh sume2 la . banyaknye .


tak sangke gile sabar aku yang aku pendam selamanye dh tahap kritikal . tak tahu kenapa semalam aku boleh lepas depan kawan2 . malu pun ada jugak . tapi aku dah tak sedar time tu . maklumlah dah macam kene rasuk . huhu . ape2 pon aku nak say sory and thnks bnyak2 kat kawan2 yang ade kat sisi aku semalam . seriusly korang memang sweet . maaf sangat . betul2 tak sangke akan terlepas malam tadi . kesian korang kan . sume kene .
sampai sekarang aku masih ragu2 dan tension nak buat keputusan . kenapa aku tak boleh yakin pade diri aku ?


Alangkah lebih baik jika kamu mensyukuri segala nikmat yang Tuhan beri, daripada terus menghitung kekuranganmu.


bile faham kate2 nie betul . kadang aku fikr ade betulnye . hmm . tapi seriusly aku tak  boleh go on dengan ape yang aku ade sekarang . wahh . down giler . serbe salah nye . ape yang aku patut buat . aku cume berharap agar Allah bagi aku pentunjuk setelah aku memohon istiqarah padeNye .